Veensche Boys verslikt zich in Nieuwland

Veensche Boys is de derde periode niet goed begonnen. In en tegen Nieuwland werd gelijk gespeeld. Het werd in Amersfoort 1-1. Beide goals vielen in de tweede helft. Verdediger Steven van Zanten maakte de enige goal namens de ploeg van een ontevreden hoofdcoach Erik Assink. ,,Ik ben sowieso teleurgesteld in de uitslag, maar ook de manier waarop we hebben gespeeld. Zo verschrikkelijk slordig, zo niveauloos.’ In de rust na een weinig enerverende eerste helft legde Assink zijn ploeg al voor dat het ‘nergens op leek’. Veensche Boys domineerde het veldspel maar tot echt uitgesproken kansen leidde het niet. Er kwamen slechts twee gevaarlijke ballen van het hoofd van Nico van den Brom en Tom Cozijnsen. Nieuwland kwam toen nog nauwelijks in het spel voor, maar als ze voor de goal van doelman Jordy Deckers verschenen, waren de Amersfoorters wel veel dreigender. In de tweede helft zette Veensche Boys de druk erop. Dat leidde aanvankelijk nog tot een kopbal van Steven van Zanten op de deklat maar even later ging de bal er alsnog in voor Van Zanten. Dat was in de vijfde minuut na de theepauze. Veensche Boys ging offensiever spelen maar daardoor kwam veel ruimte vrij achterin. Een opportunistisch Nieuwland profiteerde ervan. In een een-tweetje scoorde Denilson Rechards diagonaal. Veensche Boys probeerde het nog met extra versterkingen voorin (Luuk Buitink, wederom assistent-trainer Stefan Fredriksen) maar dat mocht niet meer baten.

 

Foto en tekst Kees van den Heuvel 

Kruispunten in centrum Nijkerk niet veilig

Al in 2019 stelde Pam van de Weijer-Feuerstein, raadslid voor het CDA, schriftelijke vragen over het onveilige kruispunt Venestraat – Torenstraat in het centrum van Nijkerk.
De gemeente stelde daarop een extern onderzoek in. Nadat adviezen daaruit werden uitgevoerd, zou de veiligheid volgens de gemeente beter worden. Ook gaf de toenmalig wethouder aan, dat het duidelijker werd, wanneer de andere kruispunten rondom het centrum dezelfde aanpassingen kregen. Inmiddels zijn vrijwel alle kruispunten in het centrum op eenzelfde wijze aangepast.
CDA-raadslid Pam van de Weijer: “Nog steeds hoor ik bijna wekelijks dat op de kruispunten in het centrum ‘bijna-ongelukken’ plaats vinden. Het gaat hier om veel kinderen, ouders en ouderen die fietsend of wandelend zich rondom het centrum bewegen. Dat is prachtig, maar het moet wèl veilig. Iedereen die hierom heen woont, ziet dat het gewoon echt een keer goed misgaat. Dat is niet uit te leggen!”
De fractie van het CDA wil het college dan ook oproepen om de oude verkeerssituatie terug te brengen, of andere drastische maatregelen toe te passen. Zodat op die manier fietsers en wandelaars beter beschermd zijn op deze levensgevaarlijke kruispunten.

Inspiratie/theatercollege voor vrijwilligers

op donderdagavond 13 april a.s., na ruim 3 jaar afwezigheid, wordt er weer een scholingsavond voor vrijwilligers van gemeente Nijkerk georganiseerd.
Deze avond zullen ervaringen, unieke momenten, herinneringen worden uitgewisseld over wat vrijwilligers in hun vrijwilligerswerk zoal meemaken. De theatergroep Draad gaat improvisatietheater spelen op de verhalen die verteld worden. We hebben meer gemeen met elkaar dan we denken. Het herkennen van jezelf in wat iemand anders vertelt, verbindt. Laten we het feest van de ontmoeting vieren.
Locatie: Corlaer College
Aula Havo Atheneum gebouw
Henri Nouwenstraat 8 – Nijkerk

Datum / tijd: Donderdagavond 13 april 2023
Inloop vanaf 19.30 uur.
Aanvang programma om 20.00 uur

Nieuwsgierig geworden?
Graag horen we uiterlijk vrijdag 31 maart of je wilt deelnemen aan deze avond. De toegang is gratis. Je kunt je aanmelden via de website van Sigma. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Wendy van Wee van Sigma op telefoonnummer: 033-2474830 of per mail info@sigma-nijkerk.nl. Let op: vol is vol!
We hopen je deze avond te mogen ontmoeten.

Nieuw seizoen Moespluktuin Luxool weer van start

Vrijdag 17 maart is het nieuwe seizoen van de Moespluktuin Luxool weer van start gegaan. De tuin is een gezamenlijk initiatief van UVV Nijkerk en Aeres (V)MBO. “In de Moespluktuin Luxool is eenieder uit de gemeente Nijkerk welkom om als deelnemer te komen tuinieren”, zegt Gesina Noordewier, een van de initiatiefnemers van deze tuin. De tuin is 600 m2 groot en er worden groenten, fruit en bloemen op biologische wijze verbouwd. Als deelnemer aan de Moespluktuin werk je 1 à 2 vaste dagdelen in de week (dinsdagochtend en/of vrijdagochtend) in de tuin. Tijden worden in overleg afgesproken. Gereedschap is aanwezig en er is ook een werkschuur met een terras en zitje. De zelfgekweekte groenten en bloemen mogen door de deelnemers voor eigen gebruik worden meegenomen. De overgebleven producten worden via een verkoopkast aan de Luxoolseweg of tijdens de openingsuren verkocht.  De verkregen inkomsten worden weer gebruikt om zaden en plantjes voor het volgend seizoen in te kopen. Aan het begin van het seizoen wordt door de deelnemers in onderling overleg bepaald wat men wil gaan verbouwen. “De Moespluktuin kan overigens nog wel enkele deelnemers gebruiken”, zegt Dieke Buitink, mede-initiatiefnemer. “Om de tuin goed te kunnen blijven bewerken en onderhouden zijn meer mensen van harte welkom. Het is zonder meer een leuke en actieve bezigheid”. Belangstellenden kunnen zich melden bij UVV aan de Frieswijkstraat (www.uvv-nijkerk.nl, T 033-2460115) of direct een kijkje nemen op dinsdag-of vrijdagmorgen bij de Moespluktuin aan de Luxoolseweg in Nijkerk.

 

Foto Kees van den Heuvel

Lionsclubs overhandigen 810 pakken koffieLionsclubs overhandigen 810 pakken koffie

In de maand december hebben de Lionsclubs Hoevelaken en Nijkerk meegedaan aan de landelijke waardepunteninzamelactie voor voedselbanken. Door alle inwoners van Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken aan te sporen om hun gespaarde Douwe Egberts koffiepunten in te leveren werd gezorgd voor koffie voor de voedselbank in Nijkerk, die ook een dependance in Hoevelaken heeft. Er is een groot aantal waardepunten ingezameld en dit resulteerde in 810 pakken koffie. Afgelopen vrijdag was de overhandiging. De Lionsclubs en de voedselbank zijn erg blij met het resultaat en danken iedereen die ingeleverd heeft voor het support en het helpen met inzamelen. Namens de Lionsclub Hoevelaken was Ineke Sinnema aanwezig bij de overhandiging en namens de Lionsclub Nijkerk Jan Willem Rikkers. Jan Brons van de voedselbank in Nijkerk nam de koffie in ontvangst. Cliënten en vrijwilligers van de voedselbank hebben ook meegespaard en koffie- en theepunten verzameld. De wikkels van de pakken koffie die overhandigd zijn werden dan ook direct losgemaakt en veilig gesteld om in december weer in te leveren.  

Landelijke actie

Sinds 2012 verzamelt Lionsclub Nederland door heel het land waardepunten om deze te kunnen verzilveren tegen koffie. Na het tellen en inleveren, begin januari, volgde de verdeling van de koffie, waarbij Douwe Egberts de waarde van de punten met 20 procent verhoogt. In maart is altijd het leveren van de koffie in heel Nederland. Inmiddels staan de pakken koffie in Nijkerk klaar om verdeeld te worden over de voedselpakketten voor de cliënten in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken.


Serviceclub

Lionsclubs Hoevelaken en Nijkerk zijn serviceclubs waarvan de leden op vriendschappelijke basis samenwerken, zonder politieke, godsdienstige of beroepsmatige verbondenheid. Op vrijwillige basis ontplooien de leden initiatieven voor een betere samenleving. Wereldwijd telt de organisatie bijna 1.35 miljoen leden waarmee ze ’s werelds grootste serviceorganisatie is. Bij de serviceclubs in Hoevelaken en Nijkerk zijn samen zo’n 60 leden actief. Meer informatie over de clubs is te vinden op internet via de websites hoevelaken.lions.nl en nijkerk.lions.nl. 

Fijnproeftoer van Proef de passie voor het eerst in Hoevelaken

Proef de passie organiseert op zondagmiddag 26 maart voor het eerst een toer langs 5 proeflocaties in Hoevelaken. Die middag serveren de deelnemende keukens elk een van hun beste gerechtjes met een bijpassende wijn, biertje of non-alcoholisch alternatief. Kiezen van de menukaart is niet nodig; deelnemers zoeken een plekje en laten zich verrassen. De Fijnproeftoer Oost & West garandeert relaxt tafelen in steeds een andere sfeer. Alleen het startpunt wordt bepaald door de organisatie en daarna kan iedereen zijn of haar eigen route bepalen.  

Boerderij de Hogebrink is proeflocatie

Een van de deelnemende locaties is Cibo del Vino. Dit is geen restaurant maar een organisatie die wijnproeverijen en diners organiseert op een boerderijdeel. Mechtilde Tomassen zwaait de scepter in De Hogebrink aan de Oosterdorpsstraat. De monumentale boerderij is gebouwd in 1643 en heeft een rijke geschiedenis; van tabaksboerderij tot schapenhouderij. De Deel is verbouwd tot wijn & spijs flocatie en een lust voor het oog. Tomassen: „Dat onze boerderij een van de 5 plekken is waar de deelnemers van Proef de passie kunnen gaan genieten vind ik ontzettend leuk. Ik heb een grote liefde voor wijn en koken en op deze manier kan ik veel mensen tegelijk laten proeven en beleven. Een aantal jaar geleden ben ik met veel plezier de opleiding gastronoom sommelier level 2 gaan volgen. Daarna volgden meer opleidingen en ben ik steeds meer ervaren en enthousiaster geworden. Mijn passie en kennis wil ik graag met anderen delen en mijn proeverijen zijn kleinschalig en altijd super gezellig. Voor de fijnproeftoer van 26 maart heb ik al iets heerlijks bedacht en ik heb er mooi verhaal bij.”

 

Culinaire tocht door hartje Hoevelaken

De andere proeflocaties in Hoevelaken zijn Eetcafé de Foep, de Gillende Keukenmeid, Restaurant La Salita en Hotel de Klepperman. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de samenstelling van de culinaire combinaties. Voor de toer in Hoevelaken zijn nog tickets te koop en aanmelden kan tot 19 maart via proefdepassie.com. Deelnamekosten: € 59,- p.p. Men ontvangt dan een passe-partout voor de proeflocaties waar kan worden genoten van een gerechtje en een bijpassend drankje. Gezelligheid en samen genieten staan voorop tijdens de culinaire tocht door hartje Hoevelaken. Alle Hoevelakense proeflocaties hebben als adres de Oosterdorps- of Westerdorpsstraat, vandaar de naam Fijnproeftoer Oost & West.

Voedselbank nijkerk minder eten van supermarkten door app

De app to good to go zorgt er voor dat de Voedselbank Nijkerk minder voedsel binnenkrijgt.ook is er een tekort aan vlees vertelde jan brons in de uitzending bij a1radio.en zuivel is ook zeer welkom.voor meer info of om in contact te komen met Jan brons https://www.voedselbanknijkerk.nl/

Veensche Boys legt Otterlo over de knie (8-0)

Veensche Boys heeft ongenadig uitgehaald tegen hekkensluiter Otterlo. In Nijkerkerveen werd het liefst 8-0, maar toch vindt trainer Erik Assink die uitslag te mager. De 8-0 uitslag had eigenlijk al in de rust op het scorebord moeten staan. Trainer Ronald Lieftink van Otterlo kon de constatering van collega Assink beamen. ”Ik vind Veensche Boys een … Lees meer

Schoonmaak in de bieb

Leerlingen van het accent hebben weer meegedaan aan de aktie NL doet.met veel plezier hebben ze diverse soorten speelgoed en spellen schoonmaak. Foto,s Jeroen brons

FONTEINTJES IN WERKING

De fonteintjes op het plein zijn vandaag in werking gezet om te testen.Dit op het vernieuwde plein dat in maart helemaal afgerond is. Foto Gert renes

Water en Vuur Toer van Proef de passie vlammend afgesloten

De Water en Vuur Toer van Proef de passie is zondagavond met een vlammende act van een vuurspuwer afgesloten. De fijnproeftoer deed voor het eerst alle restaurants van het toeristische gebied ‘Nijkerk aan het water’ aan. Restaurant het Sluishuys, het Strandhuys, Clubhuis de Zuidwal en Brasserie de Vuurtoren serveerden een gerechtje en daarbij een glas … Lees meer

Op 3 maart is de derde editie van de Seniorenbeurs

Wethouder Audrey Rohen opent op vrijdag 3 maart 2023 de Seniorenbeurs in Hart van Holland in Nijkerk. Het is de derde keer dat deze beurs in de gemeente Nijkerk wordt gehouden. De Seniorenbeurs is bestemd voor alle 55+’ers uit Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. De dertig aanwezige standhouders zijn allemaal lokale organisaties. Zij geven informatie over … Lees meer

Miraculeuze zege Veensche Boys tegen Dieren

  Juist op het moment dat Veensche Boys zaterdag 4 februari op de pijnbank werd gelegd door vv Dieren, ontsproot in de laatste fase van het duel een miraculeuze wederopstanding. Even voor tijd werd een 0-1 achterstand omgebogen naar een 2-1 winst. In beide gevallen had Alwin van Domselaar de hand die prompt en terecht … Lees meer

Hugo de Jonge, CDA Minister van Wonen, bezoekt Nijkerk

Minister van Wonen Hugo de Jonge heeft zaterdag 4 februari een bezoek aan Nijkerk gebracht.

Onder het thema ‘bouwen aan gemeenschappen’ werd de minister op een tandem rondgeleid langs woningbouwprojecten in de gemeente. Dit met een diverse groep van lokale CDA’ers, maar ook met kandidaten voor de provinciale- en waterschapsverkiezingen.

Zo ging de minister in gesprek met een van de bewoners van de Tiny House op Spoorkamp, en werd hij meegenomen in de ontwikkelingen en uitdagingen in de stadshaven.

Wethouder Wonen Esther Heutink: ‘Goed dat we vandaag de minister hebben kunnen rondleiden in Nijkerk. Het CDA Nijkerk–Hoevelaken wil meer betaalbare woningen in Nijkerk, maar dat kunnen we als gemeente niet alleen voor elkaar krijgen. We hebben hiervoor de hulp van de minister nodig. Zo lopen we bijvoorbeeld in het project stadshaven tegen allerlei belemmeringen aan en is het nodig om bedrijven te verplaatsen en te investeren in infrastructuur. Dit kost heel veel geld en dat kunnen we als gemeente niet alleen betalen. Hiervoor hebben we het Rijk hard nodig. Dat hebben we vandaag aan de minister kunnen meegeven.’

Wethouder Rene Windhouwer vervolgt: ‘Willen we woningen bouwen op aantrekkelijke locaties, dan zullen we moeten zorgen voor bijpassende infrastructuur en OV-verbindingen. Denk bijvoorbeeld aan Hoevelaken: het wegennet staat daar nu al onder druk, laat staan wanneer je woningen toe wilt voegen. Die investeringen zijn groot, en daarvoor hebben we het Rijk nodig. We moeten het uiteindelijk samen doen.’’

Het bezoek van de minister werd afgesloten met een rondje door het centrum met de kandidaten voor de provinciale- en waterschapsverkiezingen.

Bij vertrek heeft de lokale CDA-fractie een pakket met lokale producten overhandigd, maar ook een flyer waarop stond beschreven wat de gemeente Nijkerk van de minister nodig heeft om meer betaalbare woningen te bouwen.

Foto,s Nieuws uit Nijkerk

CDA: 1000 betaalbare woningen erbij

In de raadsvergadering van 2 februari heeft de gemeenteraad de ontwikkelagenda behandeld. Dit is een document waarin het college van B&W aangeeft wat de gemeente de komende jaren gaat doen. Het CDA heeft daarbij een belangrijke prioriteit aangegeven: het bouwen van betaalbare woningen.   CDA-fractievoorzitter Matthias Blankesteijn: ‘’Wanneer we kijken naar de positie van bijvoorbeeld … Lees meer

GEDICHT OVER DE MOOISTE VAN NEDERLAND

Gedicht aan de mooiste toren van NederlandNijkerk – Bij de ingang van de mooiste toren van Nederland is deze week het bord geplaatst met daarop het gedicht ter gelegenheid van 10 jaar de mooiste kerktoren van Nederland. Het gedicht is geschreven door Henriëtte Hofman de stadsdichter van Nijkerk. Tijdens de presentatie van het initiatief ‘De … Lees meer

HULP VOOR SPORTMARATHON 2023 GEZOCHT

SPORTMARATHON 2023 Wij willen dit graag voortzetten en zijn dan ook op zoek naar vrijwilligers, Voor het organiseren zijn wij op zoek naar talent! Op de dag zelf hebben we uiteraard ook mensen nodig. Spreekt jou dit aan en wil je mee helpen, laat het ons dan weten, Je kan ons bereiken op 0616078171 of … Lees meer

Nieuw niet altijd beter ?

Inmiddels word het plein in Nijkerk voor de zoveelste keer opnieuw ingericht.

De vraag is word het er ook echt beter op en blijft de markt op het Molenplein en is het niet zonde van het geld ?we gaan het allemaal meemaken

Foto stad nijkerk
Foto Nieuws uit nijkerk

Wethouder Mariëlle Broekman heeft symbolisch de sleutel van het nieuwe gemeentehuis overgedragen aan de aannemer Prins Bouw.

Projectleider Herbert van Loon nam de sleutel in ontvangst. De verbouw van het nieuwe gemeentehuis kan beginnen.

De bouwplaats is afgezet en ingericht met alle noodzakelijke apparatuur. De aannemer heeft de omwonenden geïnformeerd over de start van de werkzaamheden. De komende drie maanden wordt het gebouw leeggehaald, worden de binnenwanden verwijderd en gaat het plafond eruit. Ook worden nieuwe kabels en leidingen gelegd.

Na de zomer, na de levering van het staal, begint de aannemer met de aanbouw van de raadzaal. Ook is dan tijd ingepland voor de nieuwe wanden, het schilderwerk en de inrichting van de publiekshal en de werkplekken. De laatste planning is dat het gemeentehuis begin 2024 klaar is.

Wethouder Mariëlle Broekman: “Ik ben heel blij dat we in deze lastige tijd nu toch kunnen beginnen met de verbouw van ons nieuwe gemeentehuis. Ik wens de aannemer veel succes en zie er naar uit hoe het gebouw verandert in een gastvrij en functioneel gemeentehuis voor onze inwoners.”

Antiques & More Verhuist naar Spakenburg

Antiques & More dat tijdelijk in de eierhal in Nijkerk was gevestigd is tegenwoordig in Bunschoten-Spakenburg te bezoeken

De eierhal was tijdelijk en we zitten nu in Bunschoten – Spakenburg . ook hier zijn wij geopend op zaterdag van 10 tot 16 uur , we zitten op industrie de kronkels op de Fahrenheitweg 7a , hier kunnen mensen nog steeds terecht voor het aanbieden en verkoop van hun antieke spullen maar foto’s via whatsapp werkt ook heel snel en goed 06-21264029 Groet Antiques & More Andre en Linda

Foto van lege eierhal (NieuwsuitNijkerk)

De Valk Wekerom en ABZ De samenwerking gaan samenwerken

moderne, gespecialiseerde fabrieken, die gezamenlijk een goede dekking bieden over het land. Bestaande samenwerking wordt uitgebreid De samenwerking is een logisch vervolg op de samenwerking die de coöperaties reeds hebben op het gebied van de productie van rundvee-, pluimvee- en biologische voeders. Deze samenwerking zal worden uitgebreid op onder andere het gebied van inkoop, kwaliteit, … Lees meer

Zuur verlies voor Veensche Boys tegen De Merino’s

Veensche Boys is het jaar 2023 slecht begonnen. In de eerste competitiewedstrijd van dit jaar werd met 1-2 verloren van De Merino’s.  Nico van den Brom maakte namens Veensche Boys de enige goal. Aan het begin van dit voetbalseizoen zou het duel zijn neergezet als een absolute topper, maar De Merino’s stond tot ieders verbazing … Lees meer

Uitverkochte Proef de passie Theeproeftoer gezellig en smakelijk

De Theeproeftoer van Proef de passie op zaterdag 21 januari was met ruim 60 deelnemers uitverkocht. Vriendinnengroepen, collega’s en families maakten een rondwandeling of namen de fiets langs 5 theelocaties in Nijkerk. Alle locaties serveerden verschillende mini high tea items als scones, truffels, chocolade en sandwiches en thee. De deelnemende restaurants tijdens deze Proef de … Lees meer