Amerikaanse speelt op Nijkerkse beiaard


Op dinsdag 8 augustus 2023, 20.00 uur bespeelt Annie Gao het carillon in de toren van de Grote Kerk. Het programma dat ze ten gehore brengt heeft ze opgedeeld in drie groepjes, te weten : barok, klassiek en romantiek & liefde.
Loeillet schreef mooie muziek, die bovendien gemakkelijk in het gehoor ligt. Van hem klinkt een sonate, die voor beiaard is bewerkt door D’hollander. Onder het kopje klassiek speelt Annie o.m. het intieme, langzame deel uit het beroemd geworden klarinetconcert van Mozart. De naam Woelfl prijkt niet vaak op de programma’s. We zijn daarom benieuwd naar de klanken uit de sonate die hij voor piano schreef. Het blokje romantiek & liefde ten slotte voert ons naar warme streken van het Iberisch schiereiland. Liefelijke klanken, vol romantiek van Albeniz en Tarrega. Ze besluit met A thousand Years van Perri in een arrangement van Hodges. Zo lang duurt het concert natuurlijk niet, alles bij elkaar duurt het genoegen ca. een uur.
Op de luisterplaats voor de R.K. Catharinakerk kun je niet alleen de fraaie klanken horen, maar ook de beiaardier op een videoscherm aan het werk te zien aan het klavier in de toren. Ieder is welkom. Stoelen en programma’s zijn hier beschikbaar. De toegang is gratis, maar een gift[je] in de houten spaarklok is heel welkom. Het lidmaatschap [slechts € 7,50 per jaar] van de Nijkerkse Klokkenspelvereniging is een nog betere manier om dit werk te steunen.
Na afloop bedanken we Annie bij de toren en kunnen we onder het genot van wat drinken en een nootje met haar en met elkaar napraten.

× Hoe kan ik je helpen?