CDA: 1000 betaalbare woningen erbij

In de raadsvergadering van 2 februari heeft de gemeenteraad de ontwikkelagenda behandeld. Dit is een document waarin het college van B&W aangeeft wat de gemeente de komende jaren gaat doen.

Het CDA heeft daarbij een belangrijke prioriteit aangegeven: het bouwen van betaalbare woningen.

 

CDA-fractievoorzitter Matthias Blankesteijn: ‘’Wanneer we kijken naar de positie van bijvoorbeeld starters en middeninkomens op de woningmarkt, dan zitten zij echt in de knel. Op lokaal niveau kan de gemeente het verschil maken: door betaalbare woningbouw bij nieuwbouwprojecten verplicht te stellen, maar bijvoorbeeld ook door meer flexibele woningen neer te zetten. Daarom zijn we blij dat deze er binnenkort ook komen.’’

 

Volgens de door het college gepresenteerde plannen zouden er al in 2024 280 extra flexibele woningen gerealiseerd worden in het gebied spoorkamp.

 

Matthias Blankesteijn: ‘’Dat is een voorbeeld van aanpakken wat het CDA betreft. Sterker nog: wanneer we alle woningbouwplannen bij elkaar optellen, dan komen we uit om meer dan 1000 betaalbare woningen in deze raadsperiode. Dat zijn getallen waar onze inwoners iets aan hebben. Door nieuwe regelgeving kunnen we deze ook nog eens eenvoudiger toewijzen aan eigen inwoners. Het CDA zegt: aan de slag ermee!’

 

Het CDA heeft daarbij wel opgemerkt dat deze woningen zoveel mogelijk op inbreidingslocaties moeten worden gebouwd, zodat het buitengebied zoveel mogelijk gespaard kan blijven. De ontwikkelagenda waarin de plannen zijn gepresenteerd, is door de gemeenteraad aangenomen.

× Hoe kan ik je helpen?