De Week van de Jonge Mantelzorger 

Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger. Zij groeien op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. Het zorgen voor een ander ervaren zij als normaal en het geeft ook voldoening, daarentegen kan het ook zwaar zijn. Zo kunnen ze zich zorgen maken of juist zorgen voor zichzelf missen, meer dan hun leeftijdsgenoten zonder zorgsituatie thuis. Om hen te ondersteunen en zichtbaar te maken is het jaarlijks de eerste week van juni de nationale Week van de Jonge Mantelzorger. Ook in Nijkerk worden er speciaal voor jonge mantelzorgers activiteiten georganiseerd door Sigma in samenwerking met Jeugd en Jongerenwerk.

In Nijkerk kunnen jonge mantelzorgers tussen 12-16 jaar zich opgeven voor een zogenaamde Pinksterloop op woensdag 8 juni van 15.00-17.00 uur. Tijdens deze Pinksterloop kunnen zij een proefje nemen van diverse deelnemende Nijkerkse horeca: New York Pizza, Meydani, Menam, Ijscootje en de Spare Rib Express.  Aanmelden is verplicht en kan tot 1 juni bij ahooijer@sigma-nijkerk.nl Wees er snel bij want vol is vol!

Voor meer informatie over de Week van de Jonge Mantelzorger en de Niet te missen-campagne kijk op www.weekvandejongemantelzorger.nl

× Hoe kan ik je helpen?