Eerste Meideun van dit jaar op het carillon

Sander van den Houten is de eerste beiaard-student die een Meideun komt verzorgen op het carillon in de witte toren. De Nijkerkse Klokkenspelvereniging heeft hem uitgenodigd het spits af te bijten, op dinsdag 2 mei a.s., om 19.00 uur. Sander is al jaren een zeer bekwaam en graag gehoord organist, maar is bezig ook het beiaardspel onder de knie te krijgen. We zijn heel benieuwd of we de organist in zijn spel op de klokken gaan herkennen.

Sander heeft een afwisselend programma samengesteld waarin Bach en The Beatles, John Denver en Elton John elkaar gebroederlijk opvolgen, als in een processie. Hij opent en sluit met 2 x 2 stukken onder het thema “Love is in the air.” Elvis Presley was koning op zijn gitaar en is present met “Love me tender.” De Tsjechische Wenzel Matiegka schreef voor dat instrument een Sonatine, die op de beiaard ook vast mooi zal klinken. We laten ons graag verrassen.

Je bent hartelijk welkom op de luisterplaats voor de H. Catharinakerk, Holkerstraat 36. Daar kun je niet alleen de fraaie klanken horen, maar ook de beiaardier op een videoscherm aan het werk te zien in de toren. Stoelen en programma’s zijn hier beschikbaar. Mocht het koud zijn of nat ; hiertegen is bescherming. Alles gratis. Wel staat de houten spaarklok klaar voor uw vrijwillige gift. Het lidmaatschap [slechts € 7,50 per jaar] van de Nijkerkse Klokkenspelvereniging is een nog betere manier om dit werk te steunen. Daar doe je iets goeds mee, voor jezelf en een ander.

Na afloop bedanken we Sander bij de toren en wie weet vertelt hij – onder het genot van wat drinken en een nootje – nog iets van de stukken en zijn concert.

× Hoe kan ik je helpen?