Gemeente steekt bewoners verzorgingshuizen hart onder de riem

De bewoners van de Nijkerkse verzorgingshuizen werden op 11 februari verrast met bloemen en een kaart van het college van burgemeester en wethouders. Hiermee wil het college de bewoners een hart onder de riem steken in deze coronatijd.

Wethouder Harke Dijksterhuis sprak online met enkele deelnemers van dagbesteding De Rozelaar, gehuisvest in verzorgingshuis De Pol. De deelnemers vonden het leuk om met de wethouder te praten. Wel vertelden ze onder meer dat ze het werken met de ouderen op De Pol heel erg missen. Dat werk kan nu niet doorgaan door de coronamaatregelen.

Harke Dijksterhuis: ‘De coronatijd duurt al bijna een jaar. Ondanks alle verdriet en moeite vind ik het heel mooi om te zien dat zo veel inwoners en organisaties in deze tijd blijven omzien naar elkaar. Ik heb al zoveel hartverwarmende acties gezien! Samen brengen we verlichting voor mensen die eenzaam zijn en het moeilijk hebben. Ik roep dan ook iedereen op om door te gaan met elkaar bellen, appen, kaartjes sturen en vragen of je iets voor de ander kan doen. En niet alleen voor de mensen in de verzorgingshuizen, maar ook voor die alleengaande bij jou in de straat of dat gezin waarvan je vermoedt dat ze het lastig hebben. Een klein gebaar maakt een groot verschil. En kun je zelf wel wat hulp gebruiken, neem dan contact op met je straatcoördinator of bezoek het Coördinatiepunt Coronahulp Nijkerk via www.sigma-nijkerk.nl’.

× Hoe kan ik je helpen?