Gemeente zet ondernemers in het zonnetje

Wethouder Mariëlle Broekman zet ondernemers in het zonnetje

De gemeente Nijkerk vindt dat ondernemers alle lof verdienen voor hun inzet en doorzettingsvermogen. Het uitgelezen moment om hier speciaal aandacht aan te geven is op de landelijke Dag van de Ondernemer, een initiatief van het MKB. Dit jaar was dat op 18 november. Traditiegetrouw bezoekt wethouder Mariëlle Broekman op deze dag drie ondernemers, in iedere kern één ondernemer. Zij staan symbool voor alle ondernemers in de gemeente. Dit jaar is gekozen om een thema centraal te stellen: duurzaamheid.

Op vrijdag 18 november bezocht de wethouder:
• De Wereldwinkel in Nijkerk;
• Grond- en sloopwerk Van den Burg in Nijkerkerveen;
• Unica in Hoevelaken.

In Nijkerk was Frans Poorter namens de Nijkerkse Ondernemers Vereniging bij het bezoek aanwezig. René Krebber van de Bedrijvenkring Hoevelaken-Nijkerk sloot aan bij de bezoeken in Nijkerkerveen en Hoevelaken.

De Wereldwinkel bestaat 50 jaar en mag een voorloper van duurzaamheid en eerlijke handel genoemd worden, zonder winstoogmerk. De Wereldwinkel verkoopt cadeaus en levensmiddelen uit andere culturen. Een leuk aanbod van food en non-food producten is te vinden in de winkel.

Van den Burg bestaat al 57 jaar, is specialist op het gebied van circulair slopen en bewust bezig met hergebruiken van sloopmateriaal. Het bedrijf levert een mooie bijdrage aan de bio-industrie. Hout wordt op het terrein van Van den Burg geshredderd en gaat naar verbrandingsovens. De warmte die hiermee vrijkomt wordt elders ingezet voor stadsverwarming.

Unica is sterk in integrale dienstverlening; enkel technische installaties leveren is verleden tijd. Met haar bedrijf Unica Energy Solutions neemt de technisch dienstverlener klanten mee door het constant veranderende energielandschap. Naast het leveren van duurzame installaties is Unica bij uitstek in staat om haar opdrachtgevers te helpen met het anticiperen op de grillige ontwikkelingen in de energiemarkten. Klanten kunnen rekenen op een onafhankelijk advies met pragmatische oplossingen. Zoals Unica het verwoord: “de energietransitie kent geen vedettes, want juist samen maken we de toekomst”. Het bedrijf is ook maatschappelijk betrokken middels haar Unica Foundation.

Wethouder Mariëlle Broekman: “Tijdens deze bedrijfsbezoeken is weer duidelijk geworden hoe belangrijk het is om de samenwerking in de keten te vinden. Om de uitdagingen als netcongestie, invoering van het C-label in 2023 en op termijn A-label voor kantoren aan te gaan hebben we elkaar nodig. Bedrijven, vastgoedeigenaren en ook gemeente dienen samen op te trekken. Als wethouder Economie lever ik hier graag een bijdrage aan”.

Naast de bezoeken ontvingen ook vier opvallende bedrijven, aangedragen door de ondernemersverenigingen, een bloemetje in het kader van de Dag van de Ondernemer. Het gaat om:
• Gewoon Jans (detachering, recruitment en trainingen). Jonge enthousiaste onderneemster.
• Online Tuincoach. Innovatief concept waarbij de ondernemer inspeelt op de marktvraag.
• The Work Floor. Startende onderneemster met mooi/ fris concept in verhuur van vergader- en werkruimtes. Pakt het zeer professioneel aan.
• Kapsalon Kapsones. Een actieve en creatieve, vrij nieuwe, onderneemster

Op de foto’s staan naast de wethouder:
• Een vrijwilligster van de wereldwinkel, Gepko Hahn, Frans Poorter en Thea Kraaij.
• René Krebber, Thea Kraaij en de heer en mevrouw Van den Burg;
• Jan Willem Keur van Unica;

× Hoe kan ik je helpen?