GGD corona-teststraat in Nijkerk vanaf 30 november

De 7e corona-testlocatie voor de inwoners van Gelderland-Midden opent op maandag 30 november. Aan de Berencamperweg 12 in Nijkerk starten 2 testlijnen om 260 testen per dag af te nemen. Alle inwoners met gezondheidsklachten kunnen terecht in de nieuwe teststraat. Testen bij de GGD is gratis en betrouwbaar. Een afspraak maken kan via de landelijke afsprakenlijn Corona 0800 – 1202 of online via rijksoverheid.nl.

Snel en dichtbij testen

De Gemeente Nijkerk en GGD Gelderland-Midden vinden het belangrijk dat inwoners in hun directe omgeving getest kunnen worden op het coronavirus (Covid-19). Over het algemeen kunnen inwoners binnen 24 uur terecht in de teststraat. De gemeente Nijkerk en GGD Gelderland-Midden zijn ervan overtuigd, dat zij door deze gezamenlijke aanpak een bijdrage kunnen leveren aan de bestrijding van het coronavirus.

Harke Dijksterhuis, wethouder Gemeente Nijkerk: “De opening van de teststraat in Nijkerk maakt het voor onze inwoners nog gemakkelijker om zich snel te laten testen. Afstand houden en handen wassen is het allerbelangrijkste. Testen bij klachten is daarnaast een belangrijke manier om het virus onder controle te krijgen. Ik ben dan ook erg blij met de komst van deze teststraat”.

Andere teststraten voor Gelderland-Midden zijn in Ede, Elst (gemeente Overbetuwe), Barneveld, Arnhem, Velp (gemeente Rheden) en Wageningen.

GGD werkt samen met organisaties

Voor het opbouwen en inrichten van teststraten werkt de GGD samen met organisaties die door de coronacrisis minder of geen werk hebben. De testlocatie in Nijkerk is in de evenementenlocatie Hart van Holland en zij richten de locatie ook in.

Henk Bril, directeur Publieke Gezondheid/GGD: “Wij zijn erg blij met deze samenwerking. De GGD is goed in medische aangelegenheden, zoals het afnemen van coronatesten. De evenementenbranche weet heel goed hoe je een locatie moet inrichten. Zo maken wij gebruik van elkaars deskundigheid”.

Iddo van ’t Hek, directeur Hart van Holland: “Onze medewerkers gaan een rol spelen op de teststraat. Wij vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan het bestrijden van deze pandemie. Zeker nu de totale evenementenbranche volledig op slot zit!”

Medewerkers nodig

In deze coronatijd kan GGD Gelderland-Midden alle hulp gebruiken. Op testlocaties, maar ook voor andere functies zoeken wij medewerkers. Ben jij of ken jij iemand die ons kan helpen bij dit belangrijke werk? Specifiek voor deze testlocatie of op een andere? Kijk dan op de website www.vggm.nl bij ’Werken bij VGGM’.

× Hoe kan ik je helpen?