Glazen Huys Nijkerk terug als Glazen Thuis

Drie jaar nadat het Glazen Huys Nijkerk definitief haar deuren sloot komt er in december een vervolg op de goede doelen actie. Het initiatief zal in een vernieuwd concept plaatsvinden. Hierbij ligt de focus op zoveel mogelijk online geld inzamelen en het brengen van entertainment en muziek bij de mensen thuis. Het Glazen Huys komt terug als Glazen Thuis. Het plan is om van 14 t/m 19 december 6 dagen radio en televisie te maken met de boodschap thuis te luisteren naar de radio en online of via de kabel mee te kijken. Glazen Thuis mag gebruik maken van de faciliteiten van de A1 Mediagroep. 

Coronaproof actie
Een oproep via social media heeft een groep oud-vrijwilligers van de eerdere Glazen Huys edities bij elkaar gebracht. Sinds anderhalve week wordt overleg gevoerd over de mogelijkheid om de goede doelen actie nieuw leven in te blazen. Omdat er rekening gehouden wordt met de coronamaatregelen zal een aantal zaken drastisch anders zijn dan de eerdere edities. Zo wordt er straks niet opgeroepen om naar het Glazen Thuis te komen. Plaatjes aanvragen en doneren kan alleen maar online. Dennis van den Hoogen is een van de initiatiefnemers. Hij plaatste de oproep via social media en ontving veel positieve reacties. Van den Hoogen: “Veel mensen zijn momenteel vanwege het coronavirus zoveel mogelijk thuis en zien weinig anderen. We verwachten dat iedereen het erg leuk zal vinden om via radio/tv een plaatje aan te vragen met een boodschap voor een vriend, familielid of collega.” Uit de vele reacties op Facebook kwam duidelijk naar voren dat een stukje positiviteit en actie een welkome afwisseling zal zijn tijdens de aankomende decembermaand. Een maand die waarschijnlijk zonder eindejaarsfeestjes en kerstborrels zal zijn. De organisatie hoopt op creatieve input en coronaproof ideeën van vele Nijkerkers om voor Nijkerk in actie te komen. Ari-jan van de Bunt, voorzitter van het bestuur van de A1 Mediagroep, was meteen enthousiast over het idee: “Ik ben van mening dat de omroep van toegevoegde waarde kan zijn in deze moeilijke tijd. Vandaar ook de medewerking aan het Glazen Thuis 2020”.


Goede doelen en stichting
Het bedrag dat wordt ingezameld tijdens Glazen Thuis gaat niet deels naar Serious Request, zoals eerdere jaren, maar blijft binnen de gemeentegrenzen. Over de goede doelen wordt nog nagedacht. “Het is in ieder geval zo dat al het ingezamelde geld zal worden besteed aan doelen in de gemeente Nijkerk”, aldus Van den Hoogen. Om een en ander fiscaal goed te laten verlopen wordt zo snel mogelijk een stichting opgericht. De groep vrijwilligers krijgt hierbij hulp van Rik van der Weij. De notaris bood spontaan aan om te helpen bij de oprichting van de nieuwe stichting. Zijn kantoor Notariaat Van der Weij verricht kosteloos de werkzaamheden voor het laten passeren van de stichtingsakte. Naast Dennis van den Hoogen zullen Peter Dirksen en Aalt van de Bunt zitting nemen in het stichtingsbestuur. Het bestuur wordt bijgestaan door Peter Wanningen, Corin van den Hoogen, Klarien van Laar, Ton Schouten, Nelleke den Besten en Marcelle Warringa. Allen hebben eerder met elkaar samengewerkt tijdens een of meer Glazen Huys edities.

Ideeën voor acties
Wie een leuk idee heeft voor een actie en sponsoring of een tip of opmerking heeft wordt opgeroepen zich te melden bij de organisatie. Het emailadres info@glazenthuisnijkerk.nl is inmiddels in de lucht. Aan de andere communicatiekanalen wordt momenteel hard gewerkt.

Foto: Arjen Gerritsma/Graphic Sound

× Hoe kan ik je helpen?