Hugo de Jonge, CDA Minister van Wonen, bezoekt Nijkerk

Minister van Wonen Hugo de Jonge heeft zaterdag 4 februari een bezoek aan Nijkerk gebracht.

Onder het thema ‘bouwen aan gemeenschappen’ werd de minister op een tandem rondgeleid langs woningbouwprojecten in de gemeente. Dit met een diverse groep van lokale CDA’ers, maar ook met kandidaten voor de provinciale- en waterschapsverkiezingen.

Zo ging de minister in gesprek met een van de bewoners van de Tiny House op Spoorkamp, en werd hij meegenomen in de ontwikkelingen en uitdagingen in de stadshaven.

Wethouder Wonen Esther Heutink: ‘Goed dat we vandaag de minister hebben kunnen rondleiden in Nijkerk. Het CDA Nijkerk–Hoevelaken wil meer betaalbare woningen in Nijkerk, maar dat kunnen we als gemeente niet alleen voor elkaar krijgen. We hebben hiervoor de hulp van de minister nodig. Zo lopen we bijvoorbeeld in het project stadshaven tegen allerlei belemmeringen aan en is het nodig om bedrijven te verplaatsen en te investeren in infrastructuur. Dit kost heel veel geld en dat kunnen we als gemeente niet alleen betalen. Hiervoor hebben we het Rijk hard nodig. Dat hebben we vandaag aan de minister kunnen meegeven.’

Wethouder Rene Windhouwer vervolgt: ‘Willen we woningen bouwen op aantrekkelijke locaties, dan zullen we moeten zorgen voor bijpassende infrastructuur en OV-verbindingen. Denk bijvoorbeeld aan Hoevelaken: het wegennet staat daar nu al onder druk, laat staan wanneer je woningen toe wilt voegen. Die investeringen zijn groot, en daarvoor hebben we het Rijk nodig. We moeten het uiteindelijk samen doen.’’

Het bezoek van de minister werd afgesloten met een rondje door het centrum met de kandidaten voor de provinciale- en waterschapsverkiezingen.

Bij vertrek heeft de lokale CDA-fractie een pakket met lokale producten overhandigd, maar ook een flyer waarop stond beschreven wat de gemeente Nijkerk van de minister nodig heeft om meer betaalbare woningen te bouwen.

Foto,s Nieuws uit Nijkerk

× Hoe kan ik je helpen?