Informatiebijeenkomst mantelzorgers

Herken jij je in het volgende?

• Je hebt een kind dat anders reageert, zich anders gedraagt dan andere kinderen. Je hebt gesprekken met de leerkracht op school, met de huisarts, met een therapeut.

• Je hebt een partner die ziek is en je gaat samen naar de huisarts, het ziekenhuis, een specialist, behandelaar of psychiater.

• Jouw moeder en/of vader wordt ouder en heeft steeds meer hulp nodig. Je wordt steeds meer ingeschakeld voor haar huishoudelijke taken, de boodschappen, een gesprek bij de huisarts, de thuiszorg of casemanager.

Als je bovenstaande herkent dan ben je een mantelzorger. Niemand kiest hiervoor, het overkomt je. Vaak komt er in zo’n situatie veel op je af. Wellicht denk je dat de zorg voor de ander normaal is en dat het erbij hoort. Alleen kunnen die extra taken erg belastend zijn. Daarom is het belangrijk dat je ook goed voor jezelf zorgt.

Waar kun je als mantelzorger nu ondersteuning krijgen en wat is er eigenlijk mogelijk? Dit en nog veel meer zal aan de orde komen op maandagavond
20 maart. Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de Bibliotheek Nijkerk tot uiterlijk 21.00 uur. Opgeven kan tot14 maart bij Alie Hooijer, Consulent Mantelzorg bij Sigma, via ahooijer@sigma-nijkerk.nl of via telefoonnummer 0332474830.

Sigma zal deze avond verzorgen. Uiteraard kun je ook vragen stellen en is er tijd om met elkaar in gesprek te komen.

× Hoe kan ik je helpen?