Jongeren kunnen wonen in Kamers met Aandacht


Jongeren kunnen wonen in Kamers met Aandacht

Voor jongeren van 18 tot 23 jaar start de gemeente Nijkerk met ‘Kamers met Aandacht’. Kamers met Aandacht koppelt jongeren aan mensen die een kamer over hebben. Dit is voor jongeren die een zorgorganisatie verlaten en niet thuis kunnen wonen. Maar die ook nog niet helemaal zelfstandig kunnen wonen. De gemeente zoekt samen met zorgaanbieders kamers bij mensen thuis.

Iedereen kan een Kamer met Aandacht aanbieden
Iedereen kan een Kamer met Aandacht aanbieden. En iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden. Zoals een zolderkamer bij een gezin, een kamer bij een alleenstaande of bij een ouder echtpaar. Voorwaarde is dat de kamer minimaal één jaar wordt verhuurd. En dat de huurprijs niet hoger is dan het bedrag dat de landelijke huurcommissie adviseert. Het verhuren van een Kamer met Aandacht heeft voor de verhuurder geen invloed op de huurtoeslag.

Persoonlijke aandacht
De jongeren krijgen het eerste half jaar begeleiding van hun eigen hulpverlener. Daarnaast blijft een coördinator gedurende de hele huurperiode betrokken bij de verhuurder en de jongere. En met een beetje persoonlijke aandacht bouwen ze een eigen netwerk op om op terug te vallen. Deze persoonlijke aandacht kunnen verhuurders geven, maar ook huisgenoten. Totdat de jongeren uiteindelijk helemaal zelfstandig kunnen wonen.

Wethouder Audrey Rohen: ‘Iedereen kan een kamer verhuren. Het is een mooie manier om maatschappelijk betrokken te zijn. De jongeren krijgen door Kamers met Aandacht wat hulp om hun weg te vinden in onze maatschappij. Hierdoor zijn ze beter in staat om daarna echt op eigen benen te staan’.

Zorgvuldige match
De verhuurders en de jongeren worden zorgvuldig gematchd. Verhuurders bepalen zelf hoeveel aandacht ze bieden en hoe. De jongeren betalen zelf maandelijkse huur. Ze gaan naar school of naar hun werk. Ze hebben geen problematiek die het dagelijks functioneren in de weg staat.

Nieuwsgierig geworden?
Mensen die een kamer over hebben en andere geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.kamersmetaandacht.nl of contact opnemen via info@kamersmetaandacht.nl of telefoon: 06 – 11 13 46 85.

× Hoe kan ik je helpen?