KACHELS ONDERWEG NAAR OEKRAÏNE

Kachels voor Oekraïne onderweg
Wil van Kooij helpt inladen bij stichting TOF in Barneveld

HOEVELAKEN De inspanningen van Wil van Kooij uit Hoevelaken voor noodhulp aan Oekraïne zijn niet zonder resultaat gebleven. Op zaterdagmorgen 14 januari reed ze in alle vroegte weg op weg naar Barneveld om te helpen met het inladen van 18 kacheltjes en overige goederen voor het transport naar Oekraïne.

“Wat geweldig dat het zo snel gegaan is”, vertelt Wil van Kooij enthousiast. “Volgende week kunnen de mensen lekker koken en zich verwarmen aan de kacheltjes. Hier ben ik heel erg blij mee. Deze zending zijn er 18 kachels met het transport mee gegaan. Ze zijn bekostigd uit de opbrengst van de collecte van de Kerstsamenzang Hoevelaken, die maar liefst 750,- euro opleverde. Aangezien de kostprijs van de kachels, die in Rijssen gemaakt worden, 42,50 euro is, konden we er deze keer 18 versturen.”

EXTRA KACHELS
“Wat zo ontzettend fijn is….. naast de geweldige opbrengst uit de collecte van de Kerstsamenzang hebben zich diverse sponsors gemeld. Dit betekent dat bij het volgende transport al 34 extra kacheltjes mee kunnen. Die zijn nu in de maak. Gisteren ontmoette ik iemand die spontaan geld ging overmaken voor een kacheltje. Verder ging er met het transport ook eten, meubels en dekbedden mee. Ook een paar pallets met witte kool, hier maken ze in Oekraïne van alles mee. Dat kan nu op mijn kacheltjes.”

VRIJWILLIGERS
Van Kooij vervolgt: “Op maandagmorgen 16 januari om 01.00 uur gaan de chauffeurs op weg. Als zij bij de grens aankomen wordt alles overgeladen in kleine busjes omdat de grote truck met aanhanger van 15.5 meter lengte niet over de grens mag. De chauffeurs stappen over in de kleine busjes en samen met de vrijwilligers in Oekraïne brengen zij alles op plaats van bestemming. Zo fijn dat de mensen straks weer kunnen koken en zich kunnen opwarmen aan de hout kacheltjes.”

STICHTING TOF
Het transport wordt verzorgd door de stichting TOF (Together One Family) uit Barneveld. Zij geven noodhulp aan Oekraïne door het verzorgen van hulptransporten. Initiatiefnemer is Gert van den Top. De meest urgente goederen komen rechtstreeks ten goede aan de getroffenen in dit door oorlog getroffen land. Informatie over deze stichting is te vinden op www.stichtingtofbarneveld.nl. Particulieren die ook geld willen doneren kunnen Wil van Kooij benaderen via haar telefoon (06-21410286) of een e-mail aan willievankooij@gmail.com.

Bron en foto.s Gerrit steen

× Hoe kan ik je helpen?