Lionsclubs overhandigen 810 pakken koffieLionsclubs overhandigen 810 pakken koffie

In de maand december hebben de Lionsclubs Hoevelaken en Nijkerk meegedaan aan de landelijke waardepunteninzamelactie voor voedselbanken. Door alle inwoners van Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken aan te sporen om hun gespaarde Douwe Egberts koffiepunten in te leveren werd gezorgd voor koffie voor de voedselbank in Nijkerk, die ook een dependance in Hoevelaken heeft. Er is een groot aantal waardepunten ingezameld en dit resulteerde in 810 pakken koffie. Afgelopen vrijdag was de overhandiging. De Lionsclubs en de voedselbank zijn erg blij met het resultaat en danken iedereen die ingeleverd heeft voor het support en het helpen met inzamelen. Namens de Lionsclub Hoevelaken was Ineke Sinnema aanwezig bij de overhandiging en namens de Lionsclub Nijkerk Jan Willem Rikkers. Jan Brons van de voedselbank in Nijkerk nam de koffie in ontvangst. Cliënten en vrijwilligers van de voedselbank hebben ook meegespaard en koffie- en theepunten verzameld. De wikkels van de pakken koffie die overhandigd zijn werden dan ook direct losgemaakt en veilig gesteld om in december weer in te leveren.  

Landelijke actie

Sinds 2012 verzamelt Lionsclub Nederland door heel het land waardepunten om deze te kunnen verzilveren tegen koffie. Na het tellen en inleveren, begin januari, volgde de verdeling van de koffie, waarbij Douwe Egberts de waarde van de punten met 20 procent verhoogt. In maart is altijd het leveren van de koffie in heel Nederland. Inmiddels staan de pakken koffie in Nijkerk klaar om verdeeld te worden over de voedselpakketten voor de cliënten in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken.


Serviceclub

Lionsclubs Hoevelaken en Nijkerk zijn serviceclubs waarvan de leden op vriendschappelijke basis samenwerken, zonder politieke, godsdienstige of beroepsmatige verbondenheid. Op vrijwillige basis ontplooien de leden initiatieven voor een betere samenleving. Wereldwijd telt de organisatie bijna 1.35 miljoen leden waarmee ze ’s werelds grootste serviceorganisatie is. Bij de serviceclubs in Hoevelaken en Nijkerk zijn samen zo’n 60 leden actief. Meer informatie over de clubs is te vinden op internet via de websites hoevelaken.lions.nl en nijkerk.lions.nl.