NIJKERKSE BOKBIER TOCHT

Op zondag 16 oktober wordt voor het eerst een bokkentocht gehouden in en rond Nijkerk;

Zes horecalocaties werken mee aan de herfstbokroute die met de fiets zal worden afgelegd. Deelnemers krijgen die dag een eigen proefglas, een strippenkaart en de fietsroute langs de cafés. Op vertoon van de strippenkaart wordt een herfstbokje getapt en krijgt men een hapje van het huis. Na het proeven en het voltooien van de hele fietsroute wordt ter herinnering het Bokkenkruisie overhandigd en ook het proefglas mag als souvenir mee naar huis. Er is een 0.0-strippenkaart voor de mensen die niet van bier houden maar mee willen doen voor de gezelligheid. Reserveren kan via: proefdepassie.com.

Bokkenroutes populair

Op meer plaatsen in de regio zijn in de herfst en in het voorjaar bokbiertochten. Bokbieren zijn seizoensbieren die op vaste tijden van het jaar verkocht mogen worden. De bekendste varianten zijn de herfst- en de lentebokbiertjes. Evenementenorganisatie Proef de passie is van mening dat een stad als Nijkerk best een eigen bokkentocht kan hebben. “Er worden in de omgeving al veel bokbierroutes gefietst maar de kroegjes in Nijkerk worden daar niet in opgenomen. Nu hebben we onze eigen route met misschien wel jaarlijks wisselende cafés die meedoen en zich presenteren”, aldus de organisatie.

De horecalocaties stemmen de bieren en de hapjes onderling af voor een gevarieerd aanbod. Ook organiseren ze extra activiteiten voor een feestelijke middag. Bijvoorbeeld in het clubhuis van Golfclub Putten zal een band optreden en buiten gaat de barbecue aan. Er is ook muziek buiten bij VW Borrelbus. De andere horecalocaties die meedoen aan Niekarks Bokkentochie: Moeke Nijkerk, de Bastille en Clubhuis de Zuidwal. Café Xero is naast deelnemend café ook sponsor van het Niekarks Bokkentochie en zorgt voor de proefglazen.

Evenementen

Proef de passie organiseert regelmatig evenementen voor particulieren en bedrijven. Vaak met als het thema eten of drinken in samenwerking met bedrijven waar met liefde wordt gepraat over hun vak of hobby. Op 13 november is er opnieuw een Fijnproeftoer in Nijkerk. Dit keer met een aantal restaurants die voor het eerst zullen meedoen aan de smakelijke toer. Voor informatie en aanmelden: proefdepassie.com.

× Hoe kan ik je helpen?