Nu ook achteraf betalen op de parkeerterreinen in Nijkerk

Vanaf 25 januari kan er op de parkeerterreinen Wheemplein, Stadspark, Bonte Koe en Gele Weiland in Nijkerk achteraf betaald worden. “Door het plaatsen van de nieuwste betaalautomaten en slagbomen met een camera voor kentekenherkenning kunnen bezoekers voortaan parkeren, tijd besteden in de binnenstad en pas achteraf betalen.”, geeft wethouder Wim Oosterwijk aan.

Achteraf betaald parkeren

De gemeente maakt zich hard voor een levendig centrum. Gastvrij parkeren hoort daar bij. Bij ondernemers, inwoners en andere betrokken partijen was al langer de wens om over te schakelen op achteraf betaald parkeren. Bezoekers bepalen zo zelf de parkeertijd zonder continu op de parkeertijd te moeten letten. Nooit teveel betalen en geen risico op een boete meer. Bijkomend voordeel is dat door de kentekenherkenning de slagboom vanzelf opent na betaling.

Betaalmogelijkheden

Bij alle betaalautomaten kan er met een bankpas of creditcard betaald worden. Bij een deel van de nieuwe automaten blijft het ook mogelijk om met cashgeld te betalen. De nieuwe apparatuur is sneller, eenvoudiger in gebruik en minder gevoelig voor storingen.

In- en uitrijden op bankpas of creditcard

In plaats van een kaartje uit de automaat te krijgen bij het inrijden, is het voortaan ook mogelijk om in- en uit te rijden met de bankpas of creditcard (alleen met een Visa card of Mastercard). Bij het uitrijden wordt de parkeertijd berekend en het bedrag van de rekening afgeschreven. Met een parkeerkaartje naar de betaalautomaat gaan is hierdoor niet meer nodig.

Belparkeren ook mogelijk

Op de parkeerterreinen blijft Belparkeren ook nog mogelijk. Met Belparkeren betaalt de bezoeker via een app op de mobiele telefoon. Bij het uitrijden stopt de parkeeractie bij de provider automatisch. De bezoeker hoeft niet eerst langs de betaalautomaat.

Parkeervergunning gebruiken?

De kentekens van de parkeervergunningen in Nijkerk zijn vooraf in het parkeersysteem ingevoerd. Hierdoor herkent de automaat het voertuig en opent de slagboom automatisch bij het in- en uitrijden. Vergunninghouders ontvangen een parkeerpas in geval van vervangend vervoer.

× Hoe kan ik je helpen?