Op 3 maart is de derde editie van de Seniorenbeurs

Wethouder Audrey Rohen opent op vrijdag 3 maart 2023 de Seniorenbeurs in Hart van Holland in Nijkerk. Het is de derde keer dat deze beurs in de gemeente Nijkerk wordt gehouden.

De Seniorenbeurs is bestemd voor alle 55+’ers uit Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. De dertig aanwezige standhouders zijn allemaal lokale organisaties. Zij geven informatie over de op de Seniorenbeurs centraal staande thema’s wonen, gezondheid, zingeving, welzijn, zorg, vrije tijd en financiën. De beurs is gratis te bezoeken tussen 13.00 – 18.00 uur.

“Met de gekozen thema’s richt de beurs zich op het informeren en adviseren over wat mensen zelf kunnen doen om zo lang en goed mogelijk zelfstandig, gezond en actief te blijven, maar ook wanneer ze zorg nodig hebben. De aanwezige lokale organisaties zijn bij uitstek de partners die daarbij kunnen helpen en advies geven” zegt Marielle Schipperen, medeorganisator van de beurs vanuit Sigma.

Naast de stands worden er ook diverse demonstraties en lezingen gegeven. Er is ook een horecaplein waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. “Consumpties zijn tegen betaling te verkrijgen. Vanuit de organisatie krijgen bezoekers 1 euro korting op het eerste kopje koffie of thee” vervolgt Marielle Schipperen.

Er is een ruime parkeergelegenheid bij Hart van Holland, inclusief een aantal invalide parkeerplaatsen. Voor bezoekers die niet in de gelegenheid zijn om met eigen vervoer te komen, bieden de UVV, HipHelpt en de Hulpdienst Hoevelaken deur tot deur vervoer voor € 2,50 per retourrit.

 

De Seniorenbeurs is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Nijkerk en de organisaties Sigma, UVV Nijkerk, PCOB afdeling Nijkerk/Hoevelaken, Nijkerk Sportief en Gezond en Bibliotheek Nijkerk. Meer informatie vindt u op de website www.seniorenbeurs-nijkerk.nl of neem contact op met Sigma: (033) 247 48 30. In de vestigingen van de bibliotheken liggen flyers met meer informatie.

× Hoe kan ik je helpen?