Oproep burgemeester Renkema

Oproep burgemeester Renkema: laat je niet opjutten!

Ook in Nijkerk ontvangen we signalen dat mensen elkaar oproepen om te verzamelen op bepaalde plekken. Iedereen heeft de afgelopen dagen de beelden gezien van de plaatsen waar dit uit de hand is gelopen, waar ondernemers veel schade en leed is berokkend en waar de politie vol moest worden ingezet. Bij deze de oproep; laat je niet opjutten!

Burgemeester Renkema: “De ondernemers in onze gemeente hebben het al maanden zwaar. En nu komen daar de zorgen bij dat ook zij getroffen kunnen worden door relschoppende groepen. Wij staan momenteel in nauw contact met de politie, en kunnen opschalen als dat nodig is. Verschillende instrumenten kunnen zeer snel worden ingezet, zoals bijvoorbeeld een noodbevel voor de binnenstad. Ik wil ook een beroep doen op de ouders om in de gaten te houden waar de jongeren zijn. Is uw zoon of dochter niet thuis? Waar is hij of zij dan?”

Er is momenteel geen demonstratie aangevraagd in de gemeente Nijkerk. Samenscholingen zijn binnen de huidige coronamaatregelen niet toegestaan. Ziet u berichten of oproepen voorbij komen op social media of ziet u in uw omgeving iets alarmerends, meldt dit dan z.s.m. bij de politie via 0900 8844..    

× Hoe kan ik je helpen?