Proef de passie Wijnproeftoer dit jaar met vijf wijnlocaties

De jaarlijkse Wijnproeftoer wordt dit jaar op zaterdag 2 september gehouden. Het is de derde keer dat Proef de passie een fietstocht langs smaakvolle wijnlocaties in Nijkerk en Hoevelaken organiseert. Dit jaar zijn er vijf plekken waar wijn te proeven en te beleven is. Met de Kies, Fiets & Proef route bepalen de deelnemers zelf welke locaties ze gaan bezoeken en of dat er 2, 3 of 4 locaties zullen zijn. Voor de Wijnproeftoer is dit jaar plek voor 150 deelnemers. De ticketverkoop is onlangs van start gegaan via de website van Proef de passie.

Kies, Fiets & Proef route

Naast de drie wijngaarden die de omgeving van Nijkerk en Hoevelaken rijk is zal ook De Wijnschool in stadsboerderij Cleyn Steenlershof te bezoeken zijn. Wijn wordt daar op educatieve wijze geserveerd, namelijk via het spel Vino Casino. In Hoevelaken stelt Cibo del Vino het erf en de deel van De Hogebrink open. Deze boerderij is gebouwd in 1643 en heeft een rijke geschiedenis. Vroeger was het een tabaksboerderij en schapenhouderij en tegenwoordig een wijn-en-spijs-locatie. De wijngaarden Middeldorp, Aan de Breede Beek en Onder Orion liggen niet meer dan 10 kilometer uit elkaar en zijn allemaal heel verschillend en interessant om te bezoeken. Bij alle wijnlocaties wordt men ontvangen met een hapje en staat er wijn om te proeven klaar. Er is ook wijn en ander lekkers te koop. De Wijnproeftoer is van 12.00 tot 17.00 uur en met de Kies, Fiets & Proef route is het mogelijk om bijna alle wijnlocaties te bezoeken.


Proef de passie organiseert regelmatig evenementen voor particulieren en bedrijven. Vaak is het thema gerelateerd aan eten of drinken in samenwerking met bedrijven waar met liefde wordt gepraat over hun vak of hobby. De organisatie werkt momenteel aan een cocktailtoer voor in de zomervakantie en onder meer op 8 oktober staat het tweede Niekarks Bokkentochie op het programma. Voor meer informatie over de Proef de passie evenementen en aanmelden: proefdepassie.com. 

× Hoe kan ik je helpen?