Sinterklaas in de ban van voetbal

Sinterklaas in de ban van voetbal

 

Nijkerk – Wat een feest! Nadat er enkele jaren geen traditionele intocht kon plaatsvinden in de havenkom, zal Sinterklaas dit jaar op zaterdag 12 november rond 14.00 uur weer met de stoomboot in Nijkerk aankomen. Natuurlijk met in zijn gevolg een groot aantal Pieten. Zoals altijd is Elvis piet weer van de partij evenals Pippi Langkous piet, opa en oma Piet en de regenboogpiet. Ook de Glutenvrije Piet zal weer duidelijk herkenbaar aanwezig zijn! De Badabounce – danspieten kunnen natuurlijk ook niet ontbreken en er zal dit jaar een Piet meelopen die balonnen vouwt!

 

Net als in Nijkerk, begint ook in Spanje de voetbalkoorts al wat toe te nemen. Met het WK inzicht zijn er zeker wat Pieten die meer als supporter van het voetbal op de boot zijn gestapt, dan als traditionele Piet. Op de stoomboot begint wat ruering te  ontstaan. Er zijn Pieten die voor het Spaanse elftal zijn, maar er zijn ook veel Pieten die meer Oranjesupporter zijn. Op de stoomboot en tijdens de rondrit zul je ze zeker herkennen. Sinterklaas is benieuwd of de kinderen die hem op staan te wachten dit jaar wellicht helemaal in het oranje zijn uitgedost.

 

Als Sinterklaas voet aan wal heeft gezet rond de klok van 14.00 uur zal hij vast en zeker welkom worden geheten door de burgemeester van Nijkerk. Daarna gaat de Sint op zijn  paard Ozosnel een rondgang maken door het centrum van Nijkerk.

 

-De route-

Vanaf de havenkom gaat de stoet over de Kolkstraat richting het Plein. Het Plein dat dit jaar helemaal wordt vernieuwd, maar er is speciaal voor de Sint een mooie doorgang gemaakt. Vanaf het Plein gaat de tocht verder via het Verlaat, de Catharinastraat en de Kerkstraat naar de Langestraat. Via de Oosterstraat komt de Sint dan op het Singel en daarna weer op het Plein. In plaats van op een podium te stappen gaat de Sint nog een rondje en daarna misschien nog wel een rondje door de stad. Uiteindelijk moet de Sint even rusten om ‘s avonds de daken op te kunnen om de schoentjes te vullen. Ergens tussen 15.30 uur en 16.00 uur verlaat hij weer het centrum van Nijkerk.

 

De Sint en zijn Pieten hopen natuurlijk, zoals altijd, op een groots welkom. Met veel kinderen, ouders en grootouders langs de haven en tijdens de rondrit. Ook tekeningen vindt hij prachtig, net als vorig jaar kunnen de kinderen hun tekeningen kwijt bij de ‘Wasknijperpieten’ die meelopen in de stoet. Deze lijn kan zo bij terugkomst in het ‘Grote Pietenhuis’ direct in de werkkamer van Sinterklaas opgehangen worden. Elk jaar tijdens de intocht zijn er veel kinderen verkleed en geschminkt langs de kant. Mocht je er thuis niet aan toegekomen zijn, op het Molenplein kunnen kinderen zich voorafgaand aan of tijdens de rondrit laten schminken door Fraai en Franje.

Foto n.o.v nijkerk
× Hoe kan ik je helpen?