Start Week tegen Eenzaamheid met vernieuwd Ontmoet&Beweegboekje

Van 29 september tot en met 6 oktober is het weer de Landelijke Week tegen Eenzaamheid! Ieder jaar wordt hier in de gemeente Nijkerk aandacht aan besteed.

Inmiddels is het onderwerp ‘eenzaamheid’ al onder veel inwoners, vrijwilligers en beroepskrachten bekend. Er is binnen de gemeente Nijkerk het hele jaar door aandacht voor het onderwerp. Het blijft belangrijk om dit thema op het netvlies te houden, omdat er nog steeds een grote groep inwoners kampt met gevoelens van eenzaamheid. Gevoelens van eenzaamheid kunnen een negatieve invloed hebben op zowel de geestelijke als de lichamelijke gezondheid.

Als start van de Landelijke Week tegen Eenzaamheid zal wethouder Audrey Rohen de nieuwe versie van het Ontmoet&Beweegboekje uitreiken in het centrum van Nijkerk. In het Ontmoet&Beweegboekje staan alle sport- en ontmoetingsactiviteiten die er in de gemeente zijn. Op donderdag 29 september kunnen inwoners en organisaties van 15.00 – 16.00 uur de nieuwe versie van het Ontmoet&Beweegboekje komen halen bij de Muziektent op het Plein.

Als afsluiting van de week is er op 6 oktober een avond voor vrijwilligers uit de gemeente over het thema ‘eenzaamheid’. Wil je je hiervoor aanmelden? Stuur dan een e-mail naar reserveren@sigma-nijkerk.nl.   Voor (lokale) informatie over het thema kun je terecht op de website van Sigma: www.sigma-nijkerk.nl/eenzaamheid

× Hoe kan ik je helpen?