Stichting Citymarketing Nijkerk lanceert nieuwe ‘LEKKERNIJKERK GIDS’

Na het succes van vorig jaar, brengt LekkerNijkerk opnieuw een gids uit met informatie over de gemeente Nijkerk. Het boekje telt 136 pagina’s en is onder andere gevuld met ondernemersportretten, een winkeloverzicht en tips om te doen in de gemeente. Geheel coronaproof werd het boekje afgelopen vrijdag langsgebracht bij verschillende adressen in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken.

’Vorig jaar brachten we onze eerste gids uit,’ vertelt bestuurslid Lisette Lanting. ’We merkten bij het VVV Informatiepunt al snel dat het een succes was. De boekjes waren niet aan te slepen, vooral deze zomer niet. Nijkerk werd veel bezocht door toeristen, die stuk voor stuk fan waren van de gids. Logisch ook! De gids staat namelijk vol met allerlei leuke tips.’ Voor Stichting Citymarketing Nijkerk – LekkerNijkerk – genoeg redenen om een nieuwe gids te lanceren.

Het handige pocketboekje is net als de vorige editie gevuld met ondernemersportretten, maar wie de gidsen naast elkaar legt ziet al snel dat het boekje dikker is dan vorig jaar. ’Meer ondernemers wilden een plekje in de gids. Daarom hebben we dit jaar maar liefst zestien ondernemers geïnterviewd. De portretten maken het boekje echt heel persoonlijk,’ vertelt Iris Lengkeek, citymarketeer van LekkerNijkerk. Verder staat in het boekje een stuk over de bevrijding van Nijkerk 75 jaar geleden, een gevelstenenroute door de binnenstad van Nijkerk, de route van een klompenpad en er staat een recept in van de Nijkerkse chocolatier BonTom. Ook vind je in de gids een gedicht over de torenhaan van stadsdichter Bert Jurling.

De oplage van de gids is verdubbeld naar 12.000 stuks. ’Hiermee hopen we Nijkerk nog beter op de kaart te kunnen zetten,’ vertelt Lengkeek. De gids is niet alleen bedoeld voor Nijkerkers, maar ook voor toeristen. De LekkerNijkerk gidsen zijn vanaf deze week gratis mee te nemen bij het VVV Informatiepunt, gemeente Nijkerk, de bibliotheek en bij diverse ondernemers. 

× Hoe kan ik je helpen?