Unieke polderwandeling ChristenUnie zaterdagmiddag 4 maart

De lokale kandidaten van de ChristenUnie nodigen iedereen van harte uit voor een politieke wandeling in de polder Arkemheen op zaterdag 4 maart. Tijdens deze middag maken wordt aan de hand van concrete voorbeelden in het veld stil gestaan bij het werk van de provincie en het waterschap. De wandeling staat onder leiding van Kees de Heer, een inspirerende bioloog en freelance journalist. Aansluitend is er gelegenheid om met de Nijkerkse ChristenUnie-kandidaten Freek Rebel en Harke Dijksterhuis in gesprek te gaan over hun inzet voor de provinciale en waterschappolitiek.

Op 15 maart aanstaande mogen we met zijn allen weer naar de stembus. Dit keer voor de verkiezingen voor Provinciale Staten van Gelderland en het waterschap Vallei en Veluwe. Maar het werk van provincie en waterschap staat vaak ver van ons af? Wat gebeurt daar precies? En hoe kan een politieke partij als de ChristenUnie daar invloed op uitoefenen?

Om antwoord te geven op deze vragen wordt zaterdag 4 maart een unieke polderwandeling georganiseerd. Kees de Heer, bioloog en jarenlang de journalist die de natuurrubriek van het Nederlands Dagblad verzorgde, laat ons op een inspirerende manier zien hoe het werk van provincie en waterschap in de dagelijkse praktijk zichtbaar is. En de Nijkerkse kandidaten Freek Rebel en Harke Dijksterhuis vertellen hoe zij de slogan ‘Ruimte voor elkaar’ in het politieke proces handen en voeten geven. We sluiten de middag met elkaar af met een hapje en een drankje in het bezoekerscentrum Arkemheen (bij het stoomgemaal Hertog Reijnout).

De ChristenUnie heeft voor de aankomende verkiezingen een sterk Nijkerks getinte kandidatenlijst. Zittend Statenlid Freek Rebel staat op nummer 2 van de lijst, oud-wethouder Harke Dijksterhuis heeft nummer 6. Daarnaast is Harke ook de Nijkerkse vertegenwoordiger op de kandidatenlijst van de ChristenUnie Vallei en Veluwe.

Praktische informatie polderwandeling ChristenUnie:
Datum : zaterdag 4 maart 2023
Tijdstip : 14.00 – 16.45 uur
Locatie : verzamelen bij parkeerplaat stoomgemaal, http://bitly.ws/AqRE
Aanmelden : uiterlijk donderdag 2 maart via hldijksterhuis@kpnmail.nl

× Hoe kan ik je helpen?