Wandelend de bokkentocht

De organisatie van Niekarks Bokkentochie wil de bokbiertocht van zondag 8 oktober door laten gaan als wandeltocht. De organisatie denkt een mooi evenement neer te kunnen zetten met medewerking van cafés en restaurants in het centrum. Vorig jaar was het eerste Niekarks Bokkentochie per fiets. Maar voor het organiseren van een fietstocht langs horecalocaties wordt in de gemeente Nijkerk geen toestemming meer gegeven. Dit i.v.m. de combinatie alcohol en deelname aan het verkeer. Het alternatief is een wandeling langs bokbieraanbieders in het centrum van Nijkerk. Alle informatie over de bierlocaties en reserveren is te vinden op de website bokkentochie.nl.

Alleen te voet

Acht horecalocaties werken mee aan de herfstbokroute die lopend zal worden afgelegd. Deelnemers krijgen die dag zes muntjes en een plattegrond en kunnen zelf kiezen waar ze een bokbiertje gaan proeven. Na inlevering van een muntje wordt een herfstbokje getapt en er is een hapje van het huis. De hapjes zijn ook dit jaar verrassend, volgens de Proef de passie, de organisator van het evenement. “Deelnemers worden getrakteerd op onder meer wildstoof en satéetjes. Na het proeven bij zes bierlocaties is er – wie daarvoor kiest – ter herinnering een Bokkenkruisie ontvangen. De horecalocaties zorgen ervoor dat er overal een andere soort bokbier te proeven is. Er is een 0.0-ticket voor de mensen die graag alcoholvrij mee willen doen.

Bokkenroutes populair


Op verschillende plaatsen in de regio zijn in de herfst en in het voorjaar bokbiertochten. Bokbier is een seizoensbier dat op vaste tijden van het jaar verkocht mag worden. De bekendste varianten zijn de herfst- en de lentebokbiertjes. Vorig jaar werd voor het een bokbiertocht in Nijkerk gehouden. Zo konden ook cafés en restaurants in het buitengebied meedoen als bierlocatie. De organisatie van Niekarks Bokkentochie is de laatste tijd geconfronteerd met een aantal berichten in de media over de bokkentocht. “We vonden het fijn om te lezen dat Nijkerkers net zo verbaasd als wij zijn over het feit dat de bokkentocht niet meer per fiets mag. Het heeft ook echt een tijd geduurd voordat we inzagen dat een bierwandeling ook goed te realiseren is en leuk kan zijn. Maar we gaan de deelname van de locaties in het buitengebied erg missen”, aldus Proef de passie. De bierlocaties van Niekarks Bokkentochie 2023 zijn: Café Xero, ’t Koetshuis, Eetcafé Old Niekark, Coava, Gastrobar Chez Naghmeh, Streams Breede Beek, Sportcafé Watergoor en de Bastille. Reserveren voor de tocht is aan te raden. Dat kan via bokkentochie.nl.

Foto Proef de passie

× Hoe kan ik je helpen?