Wethouder Broekman doneert mondkapjes aan Voedselbank

Op dinsdag 3 november overhandigde wethouder Mariëlle Broekman 150 mondkapjes aan de Voedselbank in Nijkerk. Aanvullend hieraan roept zij ondernemers en inwoners op om dit ook te doen. Het college van Nijkerk voldoet hiermee graag aan het verzoek dat zij van de gemeenteraad kreeg: namelijk om inwoners, organisaties en ondernemers op te roepen om (wasbare) mondkapjes beschikbaar te stellen aan de Voedselbank en/of andere partijen die zorg dragen voor inwoners die vanwege hun financiële situatie niet/beperkt toegang hebben tot dit beschermingsmiddel.

Op steeds meer plekken en momenten is het nodig om een mondkapje te dragen. Het dragen van mondkapjes is nu nog een dringend advies in de strijd tegen het coronavirus. Naar verwachting wordt de mondkapjesplicht binnen afzienbare tijd ingevoerd. Het college van B&W en de gemeenteraad van Nijkerk vinden het belangrijk dat iedereen in de gelegenheid is om een mondkapje aan te schaffen.

Aandacht voor elkaar

Mariëlle Broekman: “Onvoldoende geld om mondkapjes aan te schaffen zou niet in de weg mogen staan. Daarom doen wij een donatie vanuit de gemeente en roepen we inwoners en ondernemers op om hetzelfde te doen. Alle beetjes helpen en samen komen we door deze periode heen. Verschillende ondernemers hebben al aangegeven ook te willen bijdragen. Mooi om te merken dat we op deze manier  aandacht hebben voor elkaar. ”

Een mooi voorbeeld van ondernemers die direct na de raadsvergadering aangaven aan de oproep gehoor te willen geven, zijn Wilbert van den Burg en Inez Schreurs van Visual Art & Design. Wilbert was 3 november ook aanwezig en overhandigde 150 mondkapjes.

Distributie

Wilt u mondkapjes doneren, dan kunt u terecht bij SchuldHulpMaatje. Zij brengen aanbod en vraag bij elkaar. Heeft u, of iemand in uw naaste omgeving behoefte aan mondkapjes of vervult u of uw organisatie een rol voor de doelgroep die hieraan behoefte heeft vanwege het ontbreken van voldoende geld? Dan kunt u ook terecht bij Wim Huijser van SchuldHulpMaatje (bereikbaar via tel. 06 5783 5460 of  schuldhulpmaatje@nijkerksdiaconaalberaad.nl)

× Hoe kan ik je helpen?